Logo del centre cívic

Espectacles i Conferències (CONFERÈNCIES)

NOU
ARGUMENTABCN: DESMILITARITZAR LA MENT (Dc 19h)
Logo de l'activitat ARGUMENTABCN: DESMILITARITZAR LA MENT (Dc 19h)

Dimecres de 19 a 20 hores

3 de maig de 2023

Espai: SALA D'ACTES

Desmilitaritzar la ment

Quins canvis culturals són necessaris per prevenir els conflictes armats?

El recent cas de la guerra a Ucraïna ens demostra, una vegada més, que als governs de tot el món els hi costa imaginar respostes que no siguin l’armamentística. Només quan el conflicte armat ha causat massa morts, caos i destrucció és quan l’opció de seure a parlar es posa sobre la taula. És possible plantejar altres alternatives a la guerra quan aquesta és part substancial dels nostres fonaments històrics i culturals?

Participen: Jordi Armadans i Ainhoa Ruiz

Modera: Marta Ballesta

Activitat gratuïta amb inscripció.


Preu: Gratuït

Dimecres
03/05/2023
NOU
ARGUMENTABCN: I DESPRÈS DE LA GUERRA QUÈ? (Dc 19h)
Logo de l'activitat ARGUMENTABCN: I DESPRÈS DE LA GUERRA QUÈ?  (Dc 19h)

Dimecres de 19 a 20 hores

7 de juny de 2023

Espai: SALA D'ACTES

Abaixar les armes, enderrocar una dictadura o signar un acord d’alto al foc són moments clau que acostumen a ser llegits en clau de final d’un conflicte quan, en realitat, obren una nova etapa carregada de reptes. Ens proposem aprofundir en els processos i mecanismes de negociació, reparació i justícia necessaris per aconseguir contextos de convivència estable i per al conjunt de la ciutadania a partir de l’experiència desenvolupada en diferents territoris.

Participen: Sílvia Plana i Ricard Vilaregut.

Modera: João França

Activitat gratuïta amb inscripció.


Preu: Gratuït

Dimecres
07/06/2023
NOU
ARGUMENTABCN: QUÈ ÉS LA PAU? (Dc 19h)
Logo de l'activitat ARGUMENTABCN: QUÈ ÉS LA PAU?  (Dc 19h)

Dimecres de 19 a 20 hores

31 de maig de 2023

Espai: SALA D'ACTES

La paraula ‘pau’ pot tenir molts significats. Per això, en aquesta sessió ens preguntem què és la pau, què és la violència, què és el conflicte i com ens hi relacionem. La violència es pot contraposar al concepte de pau, però pot tenir diferents formes, intensitat i extensió. És la pau la simple absència de guerra o la consecució de l’harmonia de la persona amb si mateixa i el món que l’envolta? És quelcom que ens ve donat i que hem de defensar o que hem de lluitar per construir? 

Activitat gratuïta amb inscripció.


Preu: Gratuït

Dimecres
31/05/2023
NOU
ARGUMENTABCN: VIOLÈNCIES ESTRUCTURALS. EL CONFLICTE QUOTIDIÀ (Dc 19h)
Logo de l'activitat ARGUMENTABCN: VIOLÈNCIES ESTRUCTURALS. EL CONFLICTE QUOTIDIÀ (Dc 19h)

Dimecres de 19 a 20 hores

17 de maig de 2023

Espai: SALA D'ACTES

LES VIOLÈNCIES ESTRUCTURALS, EL CONFLICTE QUOTIDIÀ

Com identifiquem i fem front a les desigualtats socials?

Hi ha veus que plantegen que ‘pau’ és sinònim de ‘justícia social’, i que el camí de la pau i la justícia passa per superar les desigualtats i combatre les violències estructurals. En aquesta sessió plantegem desgranar de què parlem quan parlem de violència estructural en diferents àmbits, com ara la distribució dels recursos o la discriminació de determinats col·lectius, i dibuixar propostes de canvi per a la construcció d’una societat més equitativa.

Activitat gratuïta amb inscripció.


Preu: Gratuït

Dimecres
17/05/2023
  Anterior123Següent

ABANS D'INSCRIURE'T

Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/ària. Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Les/els menors han d'inscriure's a nom d'un adult. Recomanem llegiu la normativa d'inscripcions que teniu disponible AQUÍ i al llibret en format pdf.

SEMINARIS I ITINERARIS

La inscripció es podrà fer online als seminaris i itineraris. A partir de 7 dies abans de la data d'inici del seminari, no es retornaran els diners de la inscripció, en tots els casos. L'import de la inscripció només serà retornat si l'organització anul·la el seminari per no arribar al mínim de places establertes. En els itineraris és imprescindible facilitar un número de telèfon mòbil per a poder posar-se en contacte. En els itineraris el dia de la sortida es pot veure modificat, en funció de la previsió meteorològica.

TARIFES REDUÏDES

Les persones en situació d'atur, les persones amb discapacitat superior al 33 % que s'acullin al descompte per a un taller, han de fer la inscripció presencialment, en el període establert per aquests descomptes i han de portar tota la documentació en el moment de fer la inscripció. A) Persones en situació d'atur: certificat empadronament de l'Ajuntament de Barcelona i el darrer DARDO o el certificat de vida laboral, tot ha de ser actualitzat. B) Persones amb discapacitat : certificat empadronament de l'Ajuntament de Barcelona i còpia de la targeta de discapacitat. Sense cap documentació no s'aplicarà aquest descompte i si manca alguna documentació, l'han de portar abans de la data marcada per l'organització. A partir d'aquesta data, no s'accepten més inscripcions amb aquests descomptes. El descompte només és aplicable a un taller al trimestre, sempre que hi hagi places disponibles (no inclou seminaris, itineraris, tallers infantils, tallers familiars ni els intensius de juliol) i no te caràcter retroactiu.

Xarxa de Centres Cívics

Logo del grup
Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27

Centre Cívic
CENTRE CIVIC NAVAS

Ptge. Doctor Torent, 1
08027 Barcelona
933493522
ccnavas@bcn.cat

Logo Miram Cloud