Tallers Culturals (HUMANITATS)

BARCELONA, CIUTAT LITERÀRIA

Dilluns de 18.30 a 19.30 h

Del 7 de Gener de 2019 al 11 de Març de 2019

Espai: AULA 3

Professor/a: VIÑAS FERRER, COVADONGA

La ciutat de Barcelona ha estat objecte de la mirada de molts escriptors. Amb aquest curs volem acostar-nos a algunes d'aquestes propostes literàries que ens presenten la ciutat com a protagonista. A través de l'acció que té lloc a cadascuna de les novel·les que treballarem, ens endinsarem en una ciutat que adquireix una rellevància cabdal dins de la trama. Cadascuna de les lectures ens oferirà una Barcelona que serà un personatge més de la novel·la i de cadascuna d’elles analitzarem el moment històric de la ciutat que ens presenta, la seva evolució i la importància que adquireix l’espai en relació a la història que se’ns explica. Objectiu: Reflexionar sobre el paper de Barcelona en cadascuna de les novel·les i analitzar com la història de la ciutat se'ns representa a la ficció. Entendre com l’espai esdevé determinant en l’acció que ens presenta cada novel·la. Metodologia: En un taller trimestral de 10 sessions es farà la lectura de tres novel·les. A cadascuna d’elles hi dedicarem tres sessions. La primera sessió del trimestre serà de presentació de les obres triades per a la lectura i la forma de treball del curs. Incorporarem a les lectures de les novel·les, articles periodístics, mapes i d’altres materials que puguin enriquir la nostra lectura. A qui va dirigit: Lectores i lectors apassionats de Barcelona, que vulguin descobrir una nova manera de conèixer i aprofundir en la ciutat a través d'algunes de les novel·les que la tenen com a protagonista.

Preu: 45,96 € (IVA inclòs)

Veure sessions
NOU

CIVILITZACIONS PERDUDES. ENIGMES I CURIOSITATS DELS NOSTRES AVANTPASSATS

Dijous de d''11 a 12 h

Del 10 de Gener de 2019 al 14 de Març de 2019

Espai: TALLER 4

Professor/a: Mas Sánchez, Alejandro

L’arqueologia amb l’ajuda d’altres ciències, ens ha permès l’estudi del passat i de les seves societats més complexes, des de l’art rupestre a l’arquitectura de grans estructures megalítiques, els grans temples de culte protagonistes d’aspectes rellevants, l’observació astronòmica, els cultes religiosos més curiosos. Coneixerem a través d’aquestes anècdotes, els nostres orígens i el que ha quedat amb el pas del temps. TEMARI: - Com era el nostre cel a la prehistòria? - La llegenda de l’Atlàntida - Civilitzacions que van canviar el pròxim orient - Savis, escrivans i gegants. els secrets sumeris - les meravelles de l’antiguitat. construccions desaparegudes - Cap a on miren els moais? l’Illa de Pasqua i les cultures de la polinèsia - Piràmides a la selva. Les grans civilitzacions de l’Amèrica Central - Grans secrets simbòlics de les cultures andines - Antics cultes als morts

Preu: 45,96 € (IVA inclòs)

Veure sessions
NOU

DE NARMER A CLEOPATRA: L’ART EGIPCI EN 10 OBRES

Dilluns de 19.30 a 21 h

Del 7 de Gener de 2019 al 11 de Març de 2019

Espai: AULA 3

Professor/a: CASTELLANO SOLÉ, NÚRIA

Un dels aspectes més característics de la cultura egípcia són les seves representacions artístiques. Tant en una paleta predinàstica com la del faraó Narmer com en un temple grecorromà com el de la deessa Hathor a Dandara, hi ha un seguit de convencions que es repeteixen. Analitzant imatges d’escultura, arquitectura, relleus i altres objectes, podrem entendre aquesta civilització tan fascinant.

Preu: 68,95 € (IVA inclòs)

Veure sessions
NOU

HISTÒRIA CONTEMPORÀNIA D'ESPANYA I CATALUNYA

Dimecres de 19.30 a 21 h

Del 9 de Gener de 2019 al 13 de Març de 2019

Espai: TALLER 1

Professor/a: TRAMA SERVEIS CULTURALS, ASSOC.

Analitzarem els principals esdeveniments que han definit la trajectòria social, política i econòmica de l’Estat espanyol des del segle XIX fins a l’actualitat, tot destacant aquells processos que en major o menor mesura han influenciat l’actual definició d’Espanya i Catalunya. En aquest primer trimestre, aprofundirem en les dinàmiques colpistes i les guerres internes pel tipus de model d’estat que sacsegen el territori, des del s. XIX fins a la Guerra Civil.

Preu: 68,95 € (IVA inclòs)

Veure sessions
  Anterior    1  2    Següent  

ABANS D'INSCRIURE'T

Per poder fer una inscripció t'has de registrar com a usuari/ària.Abans de fer una inscripció en línia has de saber que la inscripció és nominal. Amb les teves dades no pots inscriure a una altra persona. Les/els menors han d'inscriure's a nom d'un adult. Recomanem llegiu la normativa d'inscripcions que teniu disponible a la web i al llibret en format paper.

SEMINARIS I ITINERARIS

Cal registrar-se com a usuari del Centre. Cal reserva prèvia per cadascun dels seminaris i itineraris. La reserva es podrà fer presencialment a la recepció del centre, al telèfon 93 349 35 22 o al correu ccnavas@bcn.cat. El pagament es farà un cop el Centre confirmi que es fa l’activitat. A partir de 7 dies abans de la data d’inici del seminari, no es retornaran els diners de la inscripció, en tots els casos. L’import de la inscripció només serà retornat si l’organització anul·la el seminari per no arribar al mínim de places establertes. En els seminaris el preu del material serà abonat el metàl·lic, el primer dia de classe directament al professor/a de l’activitat. Si no s’entrega, és motiu d’expulsió de l’activitat sense reton econòmic de l’import abonat per l’activitat.

TARIFES REDUÏDES

Per beneficiar-te de la reducció de la tarifa per situació d'atur cal que entreguis la documentació (certificat de vida laboral o el darrer DARDO i el certificat d'empadronament de l'Ajuntament de Barcelona, tot ha d'estar actualitzat) i facis la inscripció presencialment al centre, en les dates establertes per l'organització. Sense cap documentació no es s’aplicarà aquest descompte. El descompte només és aplicable a un taller al trimestre, sempre que hi hagi places disponibles (no inclou seminaris, itineraris, tallers infantils, tallers familiars ni els intensius de juliol) i no te caràcter retroactiu.


Xarxa de Centres Cívics

Ajuntament de Barcelona

Gestió tècnica:
CLUB LLEURESPORT DE BARCELONA (G60320132) | C/Blesa 27

Centre Cívic
CENTRE CIVIC NAVAS

Ptge. Doctor Torent, 1
08027 Barcelona
933493522
ccnavas@bcn.cat